(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zákusek s lehkým růžovým krémem

Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 1 vanil. cukr, špetka soli, 120 g polohrubé mouky,
půl prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 5 lžic pomerančové šťávy, 100 g čokolády.
Krém: 1 jahodový pudink, 300 ml mléka, 125 g másla, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 g cukru moučka, 1 šlehačka.
Postup přípravy
Celá vejce, cukry, sůl a pomerančovou šťávu vyšlehat do pěny, přidat rozpuštěnou vlažnou čokoládu. Vmíchat mouku s práškem a kakaem. Péct na 200°C 15 minut…Krém: Uvařit hustý pudink, nechat bez míchání přikrytý vychladnout. Ušlehat šlehačku. Máslo s tvarohem a cukrem vyšlehat, přidávat pudink. Opatrně vmíchat šlehačku. Na vychladlý korpus natřít krém a zvlnit cukrářskou stěrkou.

Polovinu plechu jsem udělala růžovou a na druhou půlku jsem ještě nalila jahodové pyré s troškou želatiny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Reeene
(upraveno)
3. 12. 2008, 16:57





nahlásit

spero
(upraveno)
3. 12. 2008, 21:30
@Reeene
Renatko, díky. Opravdu je to pochoutka.


nahlásit